tiistai 16. huhtikuuta 2013

Jatkoa Ihmisten vaatteissa -romaanille ja tarina


a.

Jalkojen juuressa miehellä oli musta salkku. Lihakeitto vei taas Emilin huomion. Se maistui hyvältä, mutta ei niin hyvältä kuin äidin tekemä. Äiti teki sitä ennen joka perjantai. Nykyään hän on aina töissä. Tyhjennettyään lautasen, Emil katsoi taas miestä. Hän oli alkanut vilkuilla tiskin takana olevaa kelloa, joka näytti kahta yli viisi. Mies näytti hermostuneelta. Pian Emil näki mustan auton kaartavan kuppilan pihaan. Mies pani lehtensä syrjään ja käveli tiskille salkkunsa kanssa. Hän otti jotakin takkinsa povitaskusta. Se oli pistooli. Emil oli nähnyt niitä sarjakuvissa. Mies osoitti pistoolilla tiskin takana olevaa myyjä ja pyysi tätä tyhjentämään kassan. Pelästynyt myyjä latoi kassan rahat miehen salkkuun. Kun viimeisetkin rahat olivat salkussa, mies sulki sen. Pihalla ollut auto oli siirtynyt suoraan ulko-oven eteen. Mies käveli ulos ja Emil näki ikkunasta kun mies astui autoon. Sen jälkeen auto poistui samaa reittiä kuin oli tullutkin.

b.


Lappeenranta, Koulukatu, Kesäkuu, Kebab, Frederik, Koira

Jussi tykkäsi käydä kesäisin Lappeenrannassa. Yleensä matka ajoittui kesäkuulle kun hänellä oli kesäloma. Jussin vanha ystävä Aatu asui Lappeenrannassa. He viettivät usein aikaa satamassa syöden jäätelöä ja nauttien kesän lämmöstä. Jos heille sattui tulemaan nälkä, he menivät Koulukadulla sijaitsevaan kebab pizzeriaan. Sen omistaja oli vanha ja mukava turkkilaismies. Se ei ollut aivan tavallinen ravintola, sillä siellä oli omistajan koira. Ja koirakaan ei ollut mikään ihan tavallinen. Se nimittäin osasi nousta kahdelle jalalle, ja kun omistaja laittoi soittimesta Frederikkiä soimaan koira alkoi tanssimaan.
Mutta tänä kesänä oli toisin. Kun astuivat ravintolaan, he eivät nähneet koiraa missään. Turkkilaismies näytti hyvin alakuloiselta. Hän kertoi, että koira oli ollut hyvin sairas ja kuollut. Ystävykset päättivät kuitenkin tilata annokset, mutta kummallekkaan ei maittanut. Kaikki tuntuivat olevan surullisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti